Able wine

Able wine

Perfectly Imperfect - Aroma

Perfectly Imperfect - Aroma

er en let, frisk, tør, aromatisk æblevin på 12%. Den kan nydes alene på terrassen, eller som velkomstdrink. Den matcher godt til fisk og skaldyr vejledende pris 199,-

Perfectly Imperfect - Discovery

Perfectly Imperfect - Discovery

er en frisk halvtør, æblevin med en distinkt note af jordbær eller hyldebær. Kan nydes alene sammen med fisk, skaldyr, ost og lyse kødretter. vejledende pris 199,-

Perfectly Imperfect - Elstar

Perfectly Imperfect - Elstar

er en let sødlig, behagelig og lettilgængelig æblevin med en afbalanceret syreprofil Kan nydes alene eller sammen med fisk, skaldyr, ost og lyse kødretter. vejledende pris 199,-

Vores vine

Vores vine

Alle vores vine er på 12% alkohol og kan nydes på samme måde som druevine. Alle vinene har tydelige æblenoter. Vi har bestræbt os på at få de enkeltes sorters unikke kendetegn fra de rå æbler, med over i vinene.

Alle vine er gode til fisk, skaldyr, ost og lyse kødretter. Om det skal være den tørre, friske Aroma, Den halvtørre aromatiske Discovery eller den sødlige lettilgængelige Elstar er en personlig præference. Lige meget hvilken vin der vælges, fåes en unik smagsoplevelse.

Able Gin

Able Gin

Denne Gin er lavet i samarbejde med Knaplund Distilleri. Vi har gæret en vin på æblepulp, som Knaplund efterfølgende har destilleret og lavet til Gin.

Pulpen er et restprodukt, når vi moster æblerne. Vi har flere gange tygget på pulpen og har kunne smage, at der var lidt sukker og smag i pulpen og vi har snakket om. Kan vi udnyttet dette? Som forsøg tog vi en dag en masse pulp, tilsatte lidt vand, sukker og gær. Resultatet blev en tynd vin, men destilleret - en traditionel gin med fine æblenoter. 

De nu totalt udnyttede æbler kom efterfølgende i kompostbeholderen og omsat til kompost og bliver nu brugt som gødning og jordforbedring til vores solbær planter. 

Ginen sælges kun her fra gården eller når vi har den med rundt i landet

Pris 349 kr.

Able Brandy

Able Brandy

Denne Brandy er også lavet i samarbejde med Knaplund Distilleri. Vi har gæret en vin på æblepulp, som Knaplund efterfølgende har destilleret og lavet til Brandy.

Pulpen er et restprodukt, når vi moster æblerne. Vi har flere gange tygget på pulpen og har kunne smage, at der var lidt sukker og smag i pulpen og vi har snakket om. Kan vi udnyttet dette? Som forsøg tog vi en dag en masse pulp, tilsatte lidt vand, sukker og gær. Resultatet blev en tynd vin, men destilleret - en brandy, med en afrundet blød smag af fad og fine noter af æbler.

De nu totalt udnyttede æbler kom efterfølgende i kompostbeholderen og omsat til kompost og bliver nu brugt som gødning og jordforbedring til vores solbær planter. 

Brandyen sælges kun her fra gården eller når vi har den med rundt i landet

Pris 349 kr.

Fruity Ben

Fruity Ben

Fruity Ben er vores solbærvin. Det er en let, frisk, halvtør solbærvin lavet på solbær dyrket her på Albækhedegaard. Kan nydes alene eller gerne sammen med en osteplatte af fede hvide oste.

Fruity Ben sælges kun herfra gården, eller når vi præsenterer den ved vores vinsmagninger. Den er lavet i et begrænset oplag og sælges så længe lager haves. Så book en vinsmagning eller kom ud på gården for at smage Fruity Ben.

Navnet Fruity Ben kommer af vores solbær buske, som er af sorten Ben Adler.

Pris 199 kr.

Vi bruger danske råvarer

Vi bruger danske råvarer

På samme måde som med druevine, så afhænger vores færdige vine af kvaliteten af vores råvare og der spiller vejret i sommerhalvåret en stor rolle.

I slutningen af april og starten af maj blomster æbletræerne. Blomsterne tåler ikke frost, det ødelægger blomsten og den bliver ufrugtbar. Ønskescenariet er en lang periode med tørvejr og gerne solskin, så bierne kan gøre deres arbejde og bestøve alle blomsterne.

Derefter er den ideelle sommer, dage med regn efterfulgt af lange varme sommerdage, så æblerne får optimale vækstbetingelser. Lykken er en solrig august/september, så æblerne danner masser af sukker og aroma.

Sådan flasker det sig sjældent. Den danske sommer er lunefuld og det afspejler sig i vores vine.

Vores vine varierer fra år til år alt afhængig sommeren og det tidlige efterår, samt hvor i landet vi får vores most.

Selvom Danmark er et lille land, så er der alligevel store variationer på klimaet. Æblerne fra Himmerland, har andre smagsnoter end æbler fra Sydfyn, selvom det er den samme æblesort.

Alle disse forhold omfavner vi og forsøger at udnytte de små nuancer og få dem med over i vores vine. Det er en smule nørdet, men for os er det fantastisk spændende og inspirerende i vores arbejde.